ΛΕΥΚΗ ΔΑΝΤΕΛΑ

Η λευκή σου δαντέλα στολίζει το κορμί σου...λάμπεις, σου ταιριάζει απόλυτα, παραδοσιακή, κλασσική, αθώα. Την επέλεξες  γι αυτήν την ξεχωριστή στιγμή της ζωής σου.
Μοιάζεις με νεράιδα το ξέρεις? Έχεις άγχος, το βλέπω..μα είσαι τόσο όμορφη!
Δάκρυα έρχονται στα μάτια μου, η μικρή μου αδελφή,  ντυμένη νύφη...
Σε κοιτώ.. μου θυμίζεις μια παλιά μας φωτογραφία, είχες βάλει το νυφικό της μαμάς, δαντέλα και κείνο, θυμάσαι? Εγώ ντυμένη γαμπρός και γελούσαμε....
Και τώρα εδώ, είναι αλήθεια....όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω σου,σε ετοιμάζουν, μόνο οι τελευταίες πινελιές έχουν απομείνει.
Να και ο μπαμπάς, σε κοιτάει από τη πόρτα, δεν μπαίνει όμως μέσα, σα να προσπαθεί να κρύψει τη συγκίνησή του. Σε καμαρώνει όμως, τον είδες? Κοιτάζεστε στα μάτια με βλέμμα βαθύ, αληθινό, σε επιβεβαιώνει. Είσαι η ωραιότερη νύφη...η μικρή του πριγκίπισσα!
Και η μαμά μπαινοβγαίνει στο δωμάτιο, τι να νιώθει και εκείνη άραγε?
Το άλλοτε μωρό της, νύφη λαμπερή ,έτοιμη για το πιο όμορφο ξεκίνημα της ζωής της.
Σαν χθες ήταν που σε κρατούσε στην αγκαλιά της και σε νανούριζε.. ένα τόσο δα μωράκι....και τώρα? Ακόμα χωράς στην αγκαλιά της....για πάντα θα χωράς το ξέρεις?
Είσαι έτοιμη, αυτό ήταν... κοιτάζεσαι στον καθρέφτη,.. πάμε!
Σειρά έχει εκείνος που πήρε την καρδιά σου αγκαλιά και σε έκανε να πιστέψεις στην αγάπη.
Δεν έχει περάσει καιρός που ήρθες και με βλέμμα αλλιώτικο μου είπες " Ρεγγίνα ήρθε ένας πυροσβέστης στο μαγαζί! "
Και τι έγινε, σε ρώτησα?
Τίποτα μου απάντησες ,όμως τα μάτια σου έλαμπαν...και τότε κατάλαβα ότι θα είναι εκείνος...ο ίδιος που τώρα στέκεται εκεί,  χαμογελάει μα είναι αγχωμένος....
Τα μάτια του μόνο προδίδουν αγάπη, στοργή, όνειρα.
Αυτό ήταν, μόλις σε παρέδωσε ο μπαμπάς...
Σειρά έχει η ευλογία του Θεού, ο χορός του Ησαΐα και το γλέντι για να σφραγιστεί και επίσημα πια η ένωση δυο ανθρώπων που από τύχη γνωρίστηκαν, αγαπήθηκαν,  πίστεψαν  και σήμερα κάνουν το επόμενο βήμα!
Να ζήσετε λοιπόν, να φτιάξετε το δέντρο της ζωής σας....να το ποτίζεται με αγάπη και μην ξεχάσετε ποτέ τον λόγο για τον όποιο αγαπήσατε ο ένας τον άλλον. Και όταν το δέντρο σας βγάλει καρπούς πολλούς ή λίγους σημασία δεν έχει, φροντίστε να ριζώσει βαθιά, να ανθίζει συνεχώς και να αντέχει στον χρόνο.

"Το κείμενο γράφτηκε για την αδερφή μου πριν τον γάμο της  και έπαιξε ηχογραφημένο στον γάμο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.