ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΑΜΑ Ή ΟΧΙ ? Ε ΔΕΝ ΣΧΟΛΑΣ ΠΟΤΕ!!!


Αν δεν έχεις υπάρξει μονό μαμά στο σπίτι δεν μπορείς να δεις τα οφέλη που σου προσφέρει η εργασία...και το αντίθετο φυσικά.
Έχοντας δοκιμάσει και τα δυο δεν ξέρω τι είναι τελικά πιο εύκολο ή πιο δύσκολο.
Σίγουρα χωρίς την μαμά δεν θα μπορούσε να λειτουργεί τίποτα!
Η πληρωμή της  μητρότητας  άξια ανεκτίμητη.Εννοείτε πως και στις δυο περιπτώσεις δεν σχολάς ποτέ.
Έχω δει  πολλές φορές να αναρωτιούνται "κάποιοι" "τι ακριβώς κάνεις όλη μέρα σπίτι και είσαι σε αυτά τα χάλια".....Φυσικά έχω ακούσει και "μπράβο , αυτό που κάνεις δεν θα μπορούσα να το κάνω"!




ΜΑΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Έχεις το προνόμιο μονό αν στο προσφέρει το παιδί να ξυπνάς μαζί του,εννοείτε όταν ξεπερνάς το 8:30 το πρωί είναι υπέροχο δεν το συζητώ αν παει  09:00.
Με το που ανοίξεις τα μάτια σου δεν έχεις άλλες πολυτέλειες ούτε να τεντωθείς ούτε να κάτσεις πέντε λεπτά ακόμα...σηκώνεσαι και τρέχεις,να φτιάξεις  πρωινό το όποιο εξαρτάται  από την ηλικία και των αριθμό των παιδιών.Οπότε ανάλογος πράττεις.
Υστέρα μαζεύεις ότι βρεις μπροστά σου, στρώνεις κρεβάτια πλένεις μπαλκόνια βάζεις πλυντήρια, απλώνεις, τα σιδερώνεις μαγειρεύεις στο ενδιάμεσο παίζεις κάνα κρυφτό με το παιδί μιας και βολεύει στις δουλείες σου.Αντιμετωπίζεις καπρίτσια υστερίες γέλια φωνές κλάματα αταξίες.Τι και αν ότι έκανες όλη μέρα μπορεί να χαλάσει σε μια στιγμή δεν έχει καμία σημασία εσύ συνεχίζεις....μιλάς παραμιλάς μα είσαι εκεί σε κάθε απαίτηση χωρίς διαμαρτυρία.Είσαι παρόν σε κάθε αγκαλιά σε κάθε τι καινούριο.
Όταν δε, γυρίζει ο σύζυγος σαν καλή νοικοκυρά  που είσαι στρώνεις τραπέζι και κάθεστε λίγο να πείτε τα νέα σας...Μέτα μαγειρεύεις ξανά πλένεις σιγομουρμουράς.Αν είναι κουρασμένος θα κοιμηθεί και εσείς θα πρέπει να κάνετε ησυχία.....!
Σαφώς αν υπάρχουν φροντιστήρια , δραστηριότητες , και οτιδήποτε  άλλο είσαι συνεπείς, όσα παιδιά και αν χρειαστεί να "σέρνεις" μαζί σου!
Η μέρα περνάει και συ μοιάζεις με το  βομβαρδισμένο παιδικό δωμάτιο! Τα λαδωμένα μαλλιά πιεσμένα σε κότσο και τσουλούφια κολλημένα στο πρόσωπο. .Μάτια μαυρισμένα  από την μάσκαρα που ξέχασες να αφαιρέσεις τονίζουν ακόμα πιο πολύ την ταλαιπωρία σου...Αν τύχει να κοιταχτείς στον καθρέφτη μονό λύπηση νιώθεις για τον εαυτό σου. Καμία γκριμάτσα δεν σε καλύπτει..."πως είμαι έτσι" σκέφτεσαι και αποχωρείς.Σαν αστραπή περνάει από το μυαλό σου ένα μπάνιο, ένα μανικιούρ, ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια...μα όταν ακούς " μαμά θέλω κάτι να φάω" επανέρχεσαι στην πραγματικότητα και το συννεφάκι γυναίκα παει περίπατο!
Καθώς η μέρα φτάνει στο τέλος της μαζεύεις τα τελευταία ρουχαλάκια,  πιατάκια, ποτηράκια παιχνιδάκια μπάνιο βραδινό παραμύθι ύπνος ....Επιτέλους, ξεφυσάς και κάθεσαι στον καναπέ!
Δυο μάτια σε κοιτάνε και η σκέψη αστραπή επανέρχεται με νέες σκέψεις...μπάνιο , ξύρισμα , φρεσκάρισμα..ξεγλίστρας σαν χέλι στο μπάνιο!Έχεις μάθει πια να είσαι στην πένα σε χρόνο ρεκόρ...βγαίνεις από το μπάνιο και το συζυγικό καθήκον σε καλεί...
Ώρα  μετά.... ο σύζυγος κοιμάται στον καναπέ και εσύ κλασικά μαζεύεις!!!!!Πριν φτάσεις στο κρεββάτι ποτίζεις τα λουλούδια κλειδώνεις το σπίτι , φιλάς τα παιδιά ξανά για καληνύχτα και ας κοιμούνται από ώρα, βγάζεις το κρέας από την κατάψυξη για αύριο και επιτέλους πέφτεις στο κρεββάτι!Εκεί φυσικά θα κάνεις ακόμα κάποιες σκέψεις...ίσως και να νιώσεις τύψεις, θα σκεφτείς τι θα φτιάξεις αύριο, θα υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι θα αφιερώσεις και λίγο χρόνο σε σένα και μετά κάπου μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σε παίρνει ο ύπνος.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΑΜΑ

Ξεκινάς από το χάραμα....κάνεις αρκετά από τα παραπάνω στο μισό χρόνο! Άσε που  πρέπει να βαφτείς, να χτενίσεις λίγο το μαλλί σου να κάνεις μπάνιο πριν πας για δουλειά, να βγάλεις από πάνω σου τις πυτζάμες, να γίνεις γυναίκα τέλος πάντων για να πας στην δουλειά!Λίγο πριν φύγεις φιλάς βιαστικά το παιδί δίνεις τις τελευταίες οδηγίες σε όποιον μένει πίσω και συνεχίζεις.....Στην διαδρομή απαριθμείς μια μια τις υποχρεώσεις σου και ότι άλλο έχει μείνει να κάνεις,προσπαθείς να θυμηθείς   αν τα έκανες όλα!
Στην δουλειά αν δεν σκέφτεσαι το παιδί μιλάς συνεχώς γι αυτό!
Και φυσικά αναλόγως την δουλειά ξεκουράζεσαι από αταξίες φασαρίες γκρίνιες....
Εργάζεσαι για ένα οχτάωρο και με το παραπάνω......Μόλις σχολάσεις τρέχεις πίσω στο σπίτι.Κάποιο μουτράκι σου έλειψε αφόρητα!!!!Μα και πόσα ακόμα πράγματα σε περιμένουν να γυρίσεις!!!
Όταν πια θα επιστρέψεις η κούραση σου δεν άφορα κανέναν......Συνεχίζεις αυτά που άφησες το πρωί συν άλλα τόσα!Μέσα σε λίγο χρόνο πρέπει να αναπληρώσεις το κενό σχεδόν μια ολόκληρης μέρας και το καταφέρεις!Είσαι μαμά και μια μαμά όλα τα μπορεί!
Έχεις ακόμα να παίξεις με το παιδί , να το κάνεις μπάνιο να το ταΐσεις να το βάλεις για ύπνο, να προβλέψεις το φαγητό της επόμενης μέρας.Να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα και ότι κάνει μια μαμά στο σπίτι.Όταν πια η ώρα που το αγγελάκι σου κοιμάται έρθει και εσύ εξαντλημένη πια θα κάτσεις στον καναπέ δεν θα νιώσεις κανένα βλέμμα γιατί απλά θα σε έχει πάρει ύπνος βαθύς!Μαμά κοιμήθηκε!!!

Φυσικά μητρότητα δεν είναι μόνο  όλα τα παραπάνω είναι και πάρα πολλά ακόμα!!
Κάθε μαμά εργαζόμενη ή μη θα κάνει και την βόλτα της είτε με τα παιδιά είτε χωρίς, θα δει φίλους θα ανοίξει το σπίτι της, θα μιλήσει στο τηλέφωνο , το πως θα τα κάνει αυτά? Είναι ακόμα μερικά κείμενα για το καθένα ξεχωριστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.